Bleken

Bleken

 

Niet iedereen heeft van nature witte tanden.

Nu is het een misverstand te denken dat tanden echt wit zijn. De meeste tanden zijn niet spierwit en dat zou bij volwassenen ook heel raar staan.

Alleen kleine kinderen hebben nog heel witte tanden en kiezen. Naarmate we ouder worden, verkleuren de tanden. Soms maar heel weinig, soms wat meer.

Of uw tanden wit zijn heeft niet alleen met erfelijkheid te maken, maar ook met eet- en drinkgewoonten en zelfs de kleur van uw huid kan uw tanden witter laten lijken of juist niet.

Wanneer u, om wat voor reden ook, niet tevreden bent met de kleur van uw tanden, kan bleken een optie zijn.

 

Wij werken met de thuisbleekmethode. Dat houdt in dat we, na een kort onderzoek om te kijken of bleken voor u mogelijk is, eerst speciaal voor u bleeklepels op maat maken. Bij het volgende bezoek aan ons wordt met behulp van een speciale scanner eerst de huidige kleur van uw gebit bepaald en uw gebit uitgebreid gereinigd. Daarna gaat u naar huis met instructies en de bleeklepels, compleet met spuitjes gevuld met bleekmateriaal.

 

Na het bleken komt u bij ons terug voor de bijbehorende fluorbehandeling. Deze fluorbehandeling wordt gegeven om de tanden die behandeld zijn, extra te beschermen.

Tijdens deze afspraak wordt het resultaat van het bleken beoordeeld.

 

De bleekmethode gebruikt u dus thuis en kunt u toepassen tot u vindt dat de gewenste kleur is bereikt.

 

Wilt u uw gebit bleken? Neem dan contact met ons op. Ook wanneer u eerst nog wat meer informatie wilt.