Spoedhulp

Spoedhulp

 

Onze regio, met de plaatsen Hilversum, Loosdrecht, Hollandsche Rading, Kortenhoef, ’s-Graveland en Nederhorst den Berg, kent al jaren een uitstekende regeling voor de opvang van spoedgevallen.

Het is niet de bedoeling dat u daar gebruik van maakt voor problemen die tijdens de normale praktijkuren kunnen worden behandeld. Bij klachten tijdens de praktijkuren neemt u natuurlijk eerst contact op met ons. Wij zijn ervoor om u als onze patiënt te helpen wanneer dat nodig is. Voor pijnklachten kun u elke werkdag bellen, vóór 9.00 uur. Wij zullen u dan, indien mogelijk, nog dezelfde dag helpen.

Voorwaarde is dat u tweemaal per jaar uw gebit laat controleren. Wanneer de tandarts u vervolgbehandelingen heeft voorgeschreven laat u deze binnen de termijn die uw tandarts heeft aangegeven plaatsvinden. Niet laten behandelen kan ervoor zorgen dat u acute (pijn)klachten krijgt en dat er een grotere of intensievere behandeling nodig is waarvoor u vaker terug moet komen.

 

Behandelkamer

 

 

 

 

 

 

Wanneer u tijdens de avonduren, weekenden of onze vakantie spoedeisende hulp nodig heeft, belt u met de Centrale Doktersdienst: 0900-1515
Er is sprake van een "spoedeisende situatie" als het verlenen van hulp niet kan worden uitgesteld. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ongeval of een nabloeding.
De Centrale Doktersdienst vertelt u welke tandarts dienst heeft.

Op vrijdag worden pijnklachten in principe door de dienstdoende tandarts van de spoeddienst behandeld. Natuurlijk proberen we eerst zelf tijd vrij te maken voor onze eigen patiënten. Het kan een enkele keer voorkomen dat onze agenda overvol zit. In dat geval zullen we u doorverwijzen naar de spoeddienst. Neemt u altijd eerst contact met ons op.

De dienstdoende tandarts zal zich beperken tot het bieden van eerste hulp. Voor eventuele vervolgbehandelingen wordt u naar ons terug verwezen.

Tijdens de weekenddienst/avonddienst wordt een behandeling altijd contant afgerekend. Niet in elke praktijk kan per pintransactie betaald worden. Houdt er u daarom rekening mee dat de kosten van een behandeling (zeker buiten kantooruren) hoog kunnen uitvallen. U ontvangt na betaling van de kosten van uw behandeling een kwitantie die u in kunt dienen bij uw zorgverzekeraar.

De avonddienst gaat in:

  • elke avond, van maandag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 8.00 uur 's morgens en
  • in principe ook op vrijdagochtend om 8.00 uur. Maar omdat onze praktijk op alle werkdagen geopend is kunt u voor pijnklachten meestal ook op vrijdag bij ons terecht. Let op: op vrijdag moet u voor spoedklachten wel vóór 12.30 uur bellen. We kunnen u dan nog op dezelfde dag helpen.

Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur neemt u dus eerst contact op met ons.

Tandarts Inge
Tandarts Inge Henkens