Gebitsprothese/klikprothese

Gebitsprothese / klikprothese

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor het laten maken van een gebitsprothese. Òf voor een nieuw laagje in uw prothese wanneer uw kaak geslonken is en uw prothese daardoor niet meer zo goed past. Òf voor een reparatie.

Dit wordt bij ons gedaan door Marcel van der Aa, prothesetechnicus. Als lid van ons team zal hij altijd met onze tandartsen overleggen.

Bij uw eerste bezoek aan ons kijkt hij hoe het met de gezondheid van uw mond gesteld is en hoort van u wat uw wensen zijn.

Een gebitsprothese wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor tandartskosten is het mogelijk de resterende 25% ook vergoed te krijgen. Of u voldoende aanvullend verzekerd bent kunt u zien in uw verzekeringspolis. Maar ook wij kunnen dat voor u nagaan tijdens uw bezoek aan ons. Houdt u wel rekening met een eventueel nog te betalen eigen risico?

Als wat u betreft het licht op groen staat, kunt u meteen tijdens het eerste bezoek starten met het aanmeten van uw nieuwe prothese!

Elke prothese is maatwerk. Of het nu uw eerste prothese is of dat u er al meerdere gehad heeft: elk persoon is uniek en ook elke mond is anders. Daarom is het belangrijk dat het aanmeten nauwkeurig plaatsvindt.

Er wordt een aantal afspraken met u gemaakt waarin we telkens weer een stapje dichterbij uw gebitsprothese komen.

Wanneer dit uw eerste prothese is, moet u soms even wennen.

Bij sommige mensen zit de prothese meteen goed, het kan ook zijn dat u een aantal keren terug moet komen om het draagcomfort verder te verbeteren. Ook daarvoor nemen wij de tijd.

 

Bij een grote groep mensen blijft een gebitsprothese echter een lastige noodzaak.

Daarvoor kunnen meerdere redenen zijn. Eén van die redenen kan zijn dat uw kaak, doordat er geen wortels van tanden en kiezen meer in zitten, dermate geslonken is dat het niet voldoende houvast meer geeft aan een gebitsprothese.

Behoort u tot deze groep mensen? Dan is er gelukkig in veel gevallen een goede oplossing mogelijk: de klikprothese.

Dit is een prothese die op implantaten (kunstwortels) wordt vastgeklikt.

Daarvoor worden er eerst implantaten in de kaak gezet. Wanneer deze goed vast zitten (meestal na ongeveer 5 á 6 weken) kan begonnen worden met het aanmeten van de klikprothese.

 

Voor het implanteren van kunstwortels kunt u nu ook bij ons terecht. Tandarts Malte Weuste heeft inmiddels ruime ervaring in het implanteren en kan u vertellen of dit bij u mogelijk is òf dat er eerst voorbereidende behandelingen noodzakelijk zijn.

 

Wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld over wat uw verzekering vergoedt? Wanneer u op onderstaande link klinkt komt u op de website van Independer. Daar vindt u een overzicht van vergoedingen per verzekering.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/kunstgebitten.aspx.

Bent u door uw tandarts verwezen naar een implantoloog voor het plaatsen van implantaten? Belt u ons gerust. We helpen u graag verder, want wij zijn er voor ù!